Is je kind jarig tijdens de feestdagen? Zo maak je hun verjaardag tóch nog speciaal!

Een kerst/verjaardagscadeau in één, een verjaardag zonder gasten (want niemand kan) en cadeaus openen met mensen die zelf niet eens jarig zijn. Daar wordt toch geen enkel kind blij van? Voor alle ouders van kerstbaby's en nieuwjaarsbaby's: met onze tips maak je hun verjaardag tóch nog speciaal!

Kies een heel ander thema

Het is natuurlijk verleidelijk om een sneeuwpop of winterthema te kiezen voor het kinderfeestje. Er is tenslotte meer dan genoeg winterdecoratie te koop. Maar zo maak je de verjaardag er niet specialer op. Bovendien kun je van elk thema een feestje maken. Het is zelfs nóg leuker om iets totaal anders te doen, zoals een indoor strandfeestje. Laat de feestdagen niet bepalen wat voor feestje je kind krijgt. Zo voelt je kind zich extra jarig!

Koop speciaal cadeaupapier

Merry birthday! Een kerst en verjaardagscadeau in één...het is bijna onvermijdelijk als je tijdens de feestdagen jarig bent. Pak het cadeautje in met speciaal cadeaupapier en laat je kleine kiezen welk cadeautje als eerst open wordt gemaakt (kerstcadeau of verjaardagscadeau)!

Maak een verjaardagsboom

Verander de kerstboom in een magische verjaardagsboom! Versier de boom met verjaardagsslingers, leuke hangers en alles waar je kleine van houdt. Als dat hun verjaardag niet speciaal maakt tijdens de feestdagen...

Vermijd typische kerstgerechten

Dat betekent: geen kalkoen, 3-gangendiner of een kerststol met een kaarsje erin. Hoe makkelijk is het als je kind zelf kiest wat voor taart er komt en wat jullie gaan eten. Als de verjaardag op eerste of tweede kerstdag valt, kun je best één dag een typisch kerstgerecht eten en op de andere dag iets totaal anders.  Vergeet de verjaardagstaart niet op tijd af te halen ;)

Vier het na de feestdagen

Aangezien de feestdagen gelijk staan aan de kerstvakantie, hebben klasgenootjes allang andere plannen. Dan vier je het feestje toch gewoon twee keer! Een keer voor naaste familie (die je sowieso ziet tijdens de feestdagen) en één keer voor vriendjes en vriendinnetjes. Daar zal geen enkel kind op tegen zijn!