4 kerst tradities om dit jaar te starten met je kids

Mooi verlichte straten, de geur van kerstbomen en koekjes, warme chocolademelk en kerstfilms kijken op de bank. Tijdens de feestdagen ga je weer helemaal terug in de tijd. Want als kind kan niets op tegen deze magische tijd van het jaar. En als je zelf kinderen hebt, komen al die herinneringen weer terug. Breng oude familietradities weer tot leven of start nieuwe tradities met je eigen gezin! Onze 4 tradities helpen je alvast op weg.

1. Zelfgemaakte decoratie voor in de boom

Deze traditie is het leukst om te starten vanaf je baby's eerste kerst. Maak elk jaar een leuke decoratie met daarin een foto van je kleine of een doorzichtige kerstbal met een mooie tekst. Wanneer het zo ver is kan je kind de decoraties zelf in elkaar knutselen. 

2. Samen kerstkoekjes bakken

De geur van versgebakken koekjes brengt bij iedereen speciale herinneringen naar boven. Dus waarom maak je er geen traditie van voor je eigen kids? Tegenwoordig kun je de mooiste creaties maken. Zet een YouTube tutorial op en ga ervoor!


3. Pyjama party op kerstavond

In de koude decembermaand wil je vaak  niets liever dan lekker knus op de bank hangen. Kerstavond is daar het perfecte moment voor! Houden jullie van films kijken? Dan is deze traditie echt iets  voor jou en je gezin. En hoe leuk is het om elkaar elk jaar te verrassen met een pyjama als cadeau! 

4. Geef een cadeau aan iemand die het nodig heeft

Als er één traditie is die ieder gezin zou moeten hebben, dan is het deze wel. Het is ook een goed moment om je kids bij te brengen dat niet iedereen het even goed heeft als zij en hoe belangrijk het is om anderen te helpen. Natuurlijk niet alleen tijdens kerst, maar het is een goede start. 

 

 


Welke van deze tradities start jij dit jaar?

Reactie schrijven

Commentaren: 0