Dit is hoe je een familie stamboom maakt met de kids!

Hoe leuk is het om je kinderen spelenderwijs te leren over hun familiegeschiedenis? Van hun tante en neefje tot aan de hond en de goudvis; er is voor iedereen een plekje! Met een beetje plak en knipwerk knutsel je een super leuke familie stamboom in elkaar. Leuk voor op de muur of als cadeautje aan opa en oma!

Wat heb je nodig?

- 1 wit vel karton (bijv. A3 formaat)

- 1 vel groen, bruin en rood papier 

- foto's  van familieleden die een plekje krijgen in de boom

- 1 potlood

- stiften

- schaar

 - lijm

Aan de slag!

1. Maak een stam en takken van het bruine papier. Het groene papier gebruik je om blaadjes van te knippen. Hoe realistischer, hoe beter! Plak de stam, takken en blaadjes in het midden van het witte karton. 

 

2. Knip de gezichten van de familieleden uit de oude foto's. Zorg dat je rondjes knipt, zodat ze straks op de 'appels' passen. Of je kunt gewoon rondje knippen zoals hiernaast en de foto's daar in plakken. Gebruik het rode papier om appeltjes van te knippen. Dat de ene appel groter is dan de ander maakt niets uit. Gebruik de lijm om de foto's op de appels te plakken.

 

3. Teken lichtjes met het potlood wie welke plek krijgt in de familieboom. Begin bovenaan en teken een steeltje met een klein blaadje op de plek tussen de tak en de appel. Zo lijkt het alsof de appel hangt. Als je tevreden bent over de plek die iedereen inneemt, lijm je de appels op het karton. Plak de appels met de foto's erin aan de takken.

 

4. Teken met stift lijnen tussen de gezichten en omschrijf de relatie tussen de familieleden (oom, tante, opa, oma). Je kunt er ook nog namen aan toevoegen als jullie dat leuk lijkt. Gebruik verschillende kleuren stift voor een kleurrijk effect. Als je een huisdier hebt, vergeet die dan niet helemaal onderaan de boom te plaatsen!

 

En klaar is de stamboom!


Reactie schrijven

Commentaren: 0