7 redenen om een party planner in te huren

 

Wanneer je een kinderfeestje, baby shower of ander event organiseert wil je op de kosten letten, dus het inhuren van een party planner klinkt meteen als een overbodige luxe. Maar dat is het niet. Ontdek 7 verrassende redenen waarom een party planner inhuren juist een goed idee is!

 

We weten zeker dat één van de zeven redenen je absoluut verbaast! 

Reden #1: Je bespaart tijd

Bij het organiseren van een event komt veel kijken. Je loopt tegen dingen aan waar je (nog) niet veel van af weet. Of je vindt het allemaal wel best en zegt overal 'ja' op voor het gemak. Een party planner let op elk detail en zorgt dat jij als klant de beste deal krijgt. Omdat je altijd eerst een intake-gesprek hebt, weet een party planner precies wat jouw wensen en verwachtingen zijn. Kortom: de party planner kent alle ins en outs van jouw feest. Hij of zij gaat op zoek naar de juiste leveranciers, maakt afspraken, bezoekt locaties, houdt de aan- en afmeldingen bij, belt de genodigden na, verstuurt uitnodigingen, doet alle inkopen en houdt jou tegelijkertijd van alles op de hoogte. Sluit even je ogen. Beeld je in dat je dit allemaal zelf moet doen. Naast je drukke baan. En je gezin. Precies...waar moet je in hemelsnaam de tijd vandaan halen? Dus laat het lekker over aan iemand die het heerlijk vindt om rond te rennen. You're welcome ;)

 

Reden #2: Je bespaart geld

Wait, what?! Jawel, dit is de beruchte reden waar ik het over had. Had je niet verwacht, hè? Je denkt waarschijnlijk: een party planner kost geld dus ik ben hoe dan ook duurder uit. Niets is minder waar.  Zodra jouw party planner weet wat het budget is (en hoe streng je bent als het overschreden wordt) kan hij of zij met bepaalde leveranciers werken om je op alle mogelijke manieren geld te besparen. Jouw party planner weet welke leveranciers bereid zijn om korting te geven. Want wanneer je veel samenwerkt, kun je elkaar af en toe matsen. De welbekende gun factor.  Het is dus veel makkelijker voor jouw planner om een leverancier om een gunst te vragen dan voor jou. En als je planner zelf meerdere diensten aanbiedt, is dat helemaal mooi meegenomen. Uiteindelijk bespaar je dus geld, soms evenveel of zelfs meer dan wat de party planner je kost. Klinkt als een win-win situatie!  

 

Reden #3: Je feest of event ziet er beter uit

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan decoratie en styling. Zonder planner heb je het natuurlijk al druk genoeg met het regelen van alle andere zaken. Maar party planners weten dat het succes van een event hiermee staat of valt. Het gevoel dat je gasten krijgen zodra ze binnenkomen, dát is wat ze zich als eerst zullen herinneren. En er zijn duizenden manieren om ze dat gevoel te geven; je creëert het met de juiste styling. Party planners met ervaring in party styling hebben vaak ideeën waar je zelf niet snel aan zou denken. Dingen als de stoelen op een bijzondere manier voor het altaar plaatsen, bijzondere decoratie om het thema tot leven te brengen, of  gepersonaliseerde goodie bags zodat kinderen nog lang nagenieten van het feestje. Dat soort details geven gasten het gevoel dat ze speciaal zijn en deel uitmaken van het event. En dat gevoel gun jij jezelf toch ook?

 

Reden #4: je hebt een locatie die bij je past

De locatie die je kiest hangt af van het soort event dat je houdt, wat het doel ervan is en wat je wil dat het uitstraalt. Jouw party planner let erop dat een locatie aan al jouw wensen voldoet.  Ga je bijvoorbeeld voor romantische bruiloft, dan is een locatie met veel licht en sierlijke details een goede keuze. Bij een Great Gatsby thema past een statige locatie waar al veel gouden details in zijn verwerkt. De locatie en de uitstraling hebben dus meer effect op het succes van je event dan je denkt. 

 

Reden #5: je krijgt goede mensen die goed werk leveren

Ken je dat? Je bent online op zoek naar een professional op basis van positieve recensies (hello internet jungle), maar eigenlijk weet je niet eens waar je nog meer op moet letten. Want hoe weet je of deze professional precies begrijpt wat je wil? Uiteindelijk ben je uren kwijt en zonder resultaat. Hoe fijn is het om niet eindeloos te hoeven zoeken, maar direct de keus te hebben uit niet 1 maar 3 geweldige professionals?  Precies, dat heeft jouw party planner voor je geregeld. Vanwege de ervaring met verschillende professionals kan jouw party planner meteen een top 3 samenstellen. Zo is de keus dus makkelijker gemaakt, bespaar jij tijd en blijf je binnen je budget!

 

Reden #6: je kunt gerust eten

Weet je wat je vergeet als je zelf je event organiseert? Je vergeet om te eten! Wanneer je continue bezig bent met voorbereiden, heb je niet bepaald tijd om even snel wat te halen. Lang leve de party planner! Terwijl jij je op je gemak voorbereidt, zorgt jouw party planner ervoor dat je eet. Because being 'hangry' ain't cute. 

 

Reden #7: je kunt zorgeloos genieten

Zelf je eigen event organiseren vraagt heel veel tijd, geduld en verantwoordelijkheid (trust me, ik heb het gedaan!). En het is stressvol. Want je wil én van je eigen event genieten én zorgen dat alles op rolletjes loopt. Oja, en alle gasten je volledige aandacht geven (nog meer stress!). Vanaf het moment dat je een party planner inhuurt kun je relaxen. Je neemt een stapje terug, je kunt je richten op andere belangrijke zaken en bewust genieten. Plus, wanneer het feest gaande is houdt jouw party planner alles in de gaten. Jij hoeft je dus niet druk te maken of de hapjes op tijd worden uitgedeeld of dat de kinderen zich ineens gaan vervelen. Zo kun jij je lekker met je gasten bezighouden.

 

To hire or not to hire...

Een party planner inhuren kan een grote stap zijn omdat het lijkt alsof het alleen is weggelegd voor 'the rich and famous'. Gelukkig is dat niet meer zo. Zodra je hebt ervaren hoeveel tijd  (en hoofdpijn!) het je bespaart is het 100% de moeite waard. Het leven is een feestje dus daar moet je van genieten! En wanneer je beseft dat je écht een party planner nodig hebt, staan wij voor je klaar om er een geweldig feest van te maken!