4 vrolijke thema's voor je baby's 1e verjaardag!

Je baby wordt 1 en dat moet gevierd worden! Misschien is dit de allereerste keer dat je een verjaardagsfeestje organiseert (lees dan eerst onze blog!). Of je weet al hoe je het gaat aanpakken maar je hebt simpelweg wat inspiratie nodig. Wij hebben 4 vrolijke thema's en activiteiten voor het feestje van jouw baby op een rijtje gezet. Now let's get this party started!

1. Vliegtuigjes 

 • Activiteit: verstop speelgoedvliegtuigjes of ander speelgoed (bijvoorbeeld achter je rug), maak een vliegtuigpuzzel met grote puzzelstukken of lees voor uit een boekje.
 • Decoratie: Maak papieren vliegtuigjes in verschillende kleurtjes. Hang ze aan een doorzichtig draadje en bevestig ze aan het plafond. Doe hetzelfde met wolkjes en je baby zal letterlijk in de wolken zijn! Niet het crea-bea typje? Dan koop je de vliegtuigdecoratie gewoon bij Hieppp.nl!
 • Uitnodiging: Iedereen aan boord! Voor de knutselmama's onder ons: je print en vouwt gemakkelijk een uitnodiging in elkaar met de template van Boyslabel.com. Je kunt natuurlijk ook gewoon uitnodigingen kopen. Of laat je kleine zelf een uitnodiging inkleuren voor het goede doel!
 • Iets lekkers: maak suikervrije cup cakes of een suikervrije taart waar alle babies van kunnen genieten. Hier vind je een paar lekkere recepten. Maak het helemaal af met vliegtuig cupcake toppers voor een 'special effect'.
 • Goodie bags: verras de kleintjes met grote waskrijtjes! Bind er een mooie strik omheen met een ballon eraan. 

2. Circus

 • Activiteit: blik gooien, eendjes vangen met een hengel en magneetje of bal overgooien. De kleintjes hebben vast een beetje hulp nodig, maar dat mag de pret niet drukken!
 • Decoratie: vier je het feestje voor veel gasten, dan is een sweet table in thema de uitkomst! Het is niet alleen een eye catcher, het bespaart je ook tijd omdat je geen hapjes hoeft uit te delen (lees: self-service!). Zorg voor een leuke backdrop, een mooie taart en natuurlijk ballonnen. Meer versiering vind je bij Party Deco.
 • Uitnodiging: een uitnodiging in de vorm van een circustent is perfect voor dit thema! Voor de knutselmama's onder ons: check de tutorial op YouTube. Mocht je geen tijd hebbendan heeft I love speelgoed ook hartstikke leuke uitnodigingen. 
 • Iets lekkers: fruit op een stokje, mini eierkoeken en een worteltaart zonder (al te veel) suiker passen hier wel bij. En het is gewoon super lekker. Versier de taart met leuke taarttoppers van Mini Momo om het circusthema nog meer naar voren te halen.
 • Goodie bags: een vrolijk feestdoosje met daarin een ballon, babykoekjes en rozijntjes! 

3. Safari

 • Activiteit: maak een zandbak en zorg dat je voldoende schepjes en emmertjes hebt. Op een warme zomerdag doe je er nog een klein badje bij. Is het feestje binnen? Koop een safaripuzzel, dierenknuffels of balletjes om mee te spelen. Daarmee zijn ze uren zoet. 
 • Decoratie: go wild! Kies maximaal 3 leuke kleurtjes bij elkaar en ga aan de slag. Verander je huis in een jungle met dit complete pakket van Party City.
 • Uitnodiging: een uitnodiging in de vorm van je baby's favoriete dier (lees: het dier dat jij het makkelijkst in elkaar kunt knutselen) of koop je safari uitnodigingen bij tuf-tuf.nl.
 • Iets lekkers: behalve een lekkere taart kun je denken aan bananen muffins, stukjes appel of ander vers fruit en crackers in de vorm van dieren.
 • Goodie bags: tijgermandarijntjes! Boost je creativiteit en maak er een tijgergezichtje van. Je tekent met een zwart stift twee oortjes bovenin, oogjes, snorharen en strepen over de rest van de mandarijn. 

4. Luchtballon

 • Activiteit: blaas een aantal ballonnen op en ga in een kring zitten. Geef de ballon steeds door een de persoon naast je. De baby's zullen er geen genoeg van krijgen! of laat ze zelf met een ballon spelen (niet te groot opblazen, anders knalt het).
 • Decoratie: dit thema is voor zowel jongens als meisjes, dus je kunt helemaal lost gaan met de kleuren en de decoratie. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte wolkjes die je aan het plafond hangt, of aan de muur als backdrop.
 • Uitnodiging: Schrijf de uitnodigingstekst op een opgeblazen ballon en laat het weer leeglopen. Plak de ballon op een vrolijk kaartje. Schrijf de instructies (ballon opblazen) op het kaartje. En voor de zekerheid ook de overige info, just in case!
 • Iets lekkers: cup cakes of kleine quiches (lekker gezond!), wolkenkoekjes, mini donuts en roze limonade.
 • Goodie bags: een luchtballon gevuld met goodies natuurlijk! Het is super schattig en leuk voor in de babykamer. Check de tutorial hier.

Is je baby fan van Disneyfiguren? Dan heeft Magic Moments for Kids alle versiering die je nodig hebt!


Leef je uit en maak er een geweldig verjaardagsfeestje van. Geen thema is te gek; jij weet tenslotte wat je baby leuk vindt! En als het je toch iets te veel wordt, dan helpen wij je graag!