DIY: van wc-rol naar mobiele telefoonhouder

Welkom bij onze eerste DIY!

 

Er is niet veel nodig om indruk te maken. En dat bewijst de wc-rol keer op keer weer! Want wie heeft er nou niet mee geknutseld? En omdat het volgende maand Vaderdag is leek het me een goed idee om twee onmisbare items in het leven van 'de moderne vader'  met elkaar te herenigen: de wc-rol en de mobiel! Hieronder lees je stap voor stap wat je moet doen om ook zo'n gave mobiele telefoonhouder in elkaar te knutselen. Oja, het is super makkelijk dus je hebt geen DIY skills nodig.

 

Tijdsduur: ongeveer 25 minuten

Wat heb je nodig?

* 1 wc-rol 

* een keukenmesje of hobbymesje 

* knutselschaartje (Action, €0,59)

* punaises met uistekende kop (Hobby winkel, €2,50 voor 100 stuks)

* washi-tape of decoratietape (Action €0,89 voor 3 stuks)

* een pen of stift

Stap 1

Plaats je mobiel op de wc-rol en markeer met de stift de opening van de houder. Hier wordt de mobiel uiteindelijk in geplaatst. Let op dat je alleen de lange kanten markeert. De opening moet namelijk iets breder zijn dan de telefoon zelf.

Stap 2

Omdat de opening aan de zijkanten iets breder moet zijn (anders past de mobiel niet), teken je aan de uiteindes van de lange lijnen nog 2 à 3 mm in de lengte bij. Teken de korte lijntjes bij zodat je een rechthoek hebt.

Stap 3

Knip het gemarkeerde vlak uit met een schaar. Zelf heb ik een inkeping gemaakt met het mesje, omdat het met mijn schaartje niet lukte. Maar misschien lukt het bij jou wel!


Stap 4

Intapen die handel! Dit mag gewoon over het gat heen. Het leukste effect krijg je wanneer je verschillende soorten decotape gebruikt. Ik houd van roze en goud, maar voor het andere voorbeeld heb ik kurk-tape gebruikt (ziet er stoerder uit). Ik zou zeggen: maak er een feestje van!

Stap 5

Okay, je kunt merken dat dit mijn eerste DIY is. Zat niet op te letten dus ik moest deze stap even opnieuw doen #fail. Lang leve back-up wc-rollen!

 

Wanneer je de wc-rol goed hebt ingetaped, meet je vanaf de buitenrand van de wc-rol 2,5 cm inwaarts. Zorg dat je uitkomt op het middenstuk van waar de opening straks komt. Plaats een stipje. Doe dit voor beide kanten. 

Verbind beide stipjes met elkaar zodat je een strakke middenstreep krijgt. 

Stap 6

Verbind de stipjes met de hoeken van de opening. Je maakt dus eigenlijk twee 'v-tjes'. 

Maak een inkeping en knip langs de lijn van de ene 'V' naar de andere 'V'. Het is de bedoeling dat de 'V' intact blijft.  

Vouw de 'V'tjes naar binnen zodat je wc-rol eruit ziet als op het plaatje. Je bent er bijna!


Stap 7 (de laatste stap!)

Dit is het moment van de punaises! Prik de punaises als kleine voetjes in de wc-rol. Let goed op dat je ze zo ver mogelijk aan de zijkant plaatst, zodat ze de telefoon niet beschadigen. Zie hier het resultaat!

 

Ps: ik heb nog geen manier bedacht om te voorkomen dat vaderlief zich prikt wanneer hij de houder aan de zijkant/binnenkant vasthoudt... Maar het resultaat mag er zijn!